Mini gebruikt de belangrijke salon van Genève volgende week om de wereld kennis te laten maken met de Clubman Concept, de voorbode van de nieuwe generatie van de stationcar.

De nieuwe generatie Mini Clubman krijgt geen 'suicide doors' meer, maar conventionele achterportieren. Minder speciaal, maar door het grotere formaat zal de Mini Clubman beter zal scoren op het gebied waar het bij een stationwagon écht om gaat: gebruiksgemak. De kenmerkende dubbele deuren voor de bagagruimte zijn wel gebleven, dus is de nieuwe Clubman feitelijk een zesdeursauto.

Die ruimte voor grotere achterportieren is mogelijk gemaakt door fors grotere buitenmaten: 26 centimeter in de lengte. De breedte nam daarbij ook nog eens toe met 17 centimeter en zodoende meet de Mini Clubman Concept 4,22 meter in de lengte, 1,84 meter in de breedte en 1,45 meter in de hoogte.

Meer ruimte achterin

Vooral de achterpassagiers profiteren van deze extra lengte. Niet alleen is er meer ruimte voor de benen, er kunnen nu ook drie mensen op de tweede zitrij van de Mini plaatsnemen.

Mini installeert in de middenconsole bovendien een rond scherm met een diameter van 20 centimeter, dat geschikt is voor de nieuwste generatie Mini Connected.

Over de motorisering van de concept-car rept Mini met geen woord, maar AutoWeek verwacht de bekende drie- en viercilinders onder de motorkap van de productieversies.

Aanstaande dinsdag onthult Mini de Clubman Concept op de persdag van de salon van Genève, de productieauto verwachten we in het najaar.

Bekijk negen foto's van de Mini Clubman Concept in groot formaat