Volvo heeft een belangrijke nieuwe troef voor de leasemarkt in handen: de V40 D4, die voldoet aan de eisen voor 14 procent bijtelling.

De Volvo V40 D4 heeft een vermogen van 190 pk en is daarmee veruit de krachtigste diesel met 14 procent bijtelling in de compacte middenklasse (het segment van de Volkswagen Golf). Het gaat om de handgeschakelde versie, de D4 met automaat valt in de categorie met 20 procent bijtelling.

Het gemiddeld verbruik is 3,3 l/100 km, de CO2-uitstoot is met handbak 85 g/km. Dat is precies genoeg om te voldoen aan de eisen voor 14 procent bijtelling, wat op jaarbasis honderden euro's scheelt.

De Volvo V40 was vorig jaar ook beschikbaar met 14 procent bijtelling. Dat was echter de D2 met 115 pk. Sinds 1 januari voldoet die versie niet meer aan de eisen voor het lagere bijtellingstarief, omdat de CO2-uitstoot van 88 g/km daarvoor te hoog is.

De nieuwe D4-turbodiesel komt ook in andere modellen van Volvo beschikbaar, maar die modellen voldoen niet aan de eisen voor 14 procent bijtelling.

Lees meer (prijs-)informatie over de nieuwe Volvo V40 D4 en bekijk foto's van de auto in groot formaat