De Audi RS4 heeft inmiddels al twee generaties een atmosferische V8, maar op termijn keert de auto terug naar z'n wortels. Audi denkt voor de volgende generatie namelijk sterk aan een V6 met twee turbo's.

Dat meldt Car&Driver. Quattro GmbH, de divisie die verantwoordelijk is voor de snelle Audi's, zou voor de volgende generatie van de RS4 een 3,0-liter V6 met twee turbo's in gedachten hebben. Het vermogen zou uitkomen op ongeveer 450 pk, is de verwachting. Momenteel heeft de RS4 Avant een atmosferische 4,2-liter V8 met een vermogen van eveneens 450 pk onder de kap.

De beslissing van Audi is minder vreemd dan deze op het eerste gezicht lijkt. De vorige BMW M3 had ook zo'n hoogtoerige V8 onder de kap, maar de nieuwe generatie krijgt een zescilinder biturbomotor met een vermogen van 431 pk. De reden? Een fors lager verbruik én een lager gewicht.

Historisch gezien is de beslissing van Audi ook verantwoord. De eerste RS4 had namelijk een geblazen 2,7-liter V6 met een vermogen van 380 pk onder de kap. 

Bekijk foto's van de Audi RS4 in groot formaat