Presentator Jeremy Clarkson was in zijn programma Top Gear niet bepaald mild over de Deense supercar Zenvo ST1. Zenvo is daar uiteraard niet blij mee, en komt nu met een reactie.

In 2008 hoorden we voor het eerst van de Zenvo ST1, en nu was het dan eindelijk zover: Top Gear-presentator Jeremy Clarkson kon met de auto rijden. In theorie is de ST1 met z’n 1.104 pk sterke V8 een monsterlijk ding, maar in de praktijk viel dat volgens het BBC-kopstuk nogal tegen.

Niet alleen bleek de auto op het Top Gear-circuit langzamer dan een Ford Focus ST, ook de betrouwbaarheid liet nogal wat te wensen over. De achterremmen en koppeling lieten het tijdens het item afweten, en de auto vloog uiteindelijk zelfs in brand.

Gezien de populariteit van Top Gear zorgde het filmpje bij de Deense fabriek voor bedrukte gezichten. Daarom komt Zenvo nu met een reactie. In de eerste plaats wijst de kersverse autobouwer daarin op de prestaties die de ST1 wel gehaald heeft, maar niet in Top Gear genoemd werden: de sprint van 0 naar 100 was op een nat circuit in 2,69 seconden achter de rug en de auto wist op de beperkte lengte van de baan 304 kilometer per uur aan te tikken. Zonder meer uitzonderlijke cijfers. 

Daarnaast wijst het merk erop dat de auto voorafgaand aan de technische problemen gedurende lange tijd ernstig mishandeld werd. Ook over de rondetijd heeft Zenvo nog wat te zeggen. Op de dag dat The Stig het rondje reed, zou het zo hard geregend hebben in Engeland, dat autorijden überhaupt werd afgeraden. Tenslotte noemt het bedrijf nog een puntje met betrekking tot de prijs van de auto. Clarkson noemde een bedrag van 800.000 pond, volgens Zenvo mag de ST1 voor 660.000 pond de deur uit. 

Bekijk foto's van de Zenvo ST1 in groot formaat