Na de Peugeot 108 is nu de tweede compacte auto uit de samenwerking tussen Peugeot-Citroën en Toyota onthuld: de nieuwe Citroën C1.

Bij de C1 valt vooral het front op, dat beduidend extremer vormgegeven is dan dat van de Peugeot 108. De Toyota Aygo is nog niet volledig onthuld, maar het is al duidelijk dat ook die auto behoudender wordt dan de Citroën.

De nieuwe auto van het Franse merk is 3,46 meter lang en 1,62 meter breed. De auto heeft een gewicht van 840 kilogram. De maten komen behoorlijk overeen met die van de Peugeot 108 en Toyota Aygo, omdat de drie auto's tegelijkertijd door PSA en Toyota ontwikkeld zijn.

De nieuwe Citroën C1 komt beschikbaar met twee motoren: een 1,0-liter driecilinder met een vermogen van 68 pk en een 1,2-liter driecilinder met 82 pk. De basismotor voldoet in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak aan de eisen voor 14 procent bijtelling.

Het publiek kan op de salon van Genève voor het eerst kennismaken met de nieuwe C1, Aygo en 108. In de loop van de zomer verschijnen de drie auto's bij de dealers.

Lees uitgebreide informatie over de Citroën C1 en bekijk negen foto's van de auto in groot formaat