Hyundai werkt aan een ix25, die de eerste auto van het Koreaanse automerk in het segment van compacte cross-overs moet worden.

Hyundais ix25 moet het gaan opnemen tegen auto's als de Renault Captur, de Peugeot 2008 en de Opel Mokka. De nieuwe i20 vormt waarschijnlijk de technische basis van de nieuwe cross-over.

Wat er onder de kap komt te liggen, is nog niet bekend. AutoWeek verwacht echter in ieder geval de nieuwe driecilinder van het Koreaanse merk.

De Intrado Concept, die debuteert op de salon van Genève, geeft begin maart alvast een indruk hoe Hyundais compacte cross-over eruit komt te zien.

Tijdens een interview vorig jaar op de salon van Genève vertelde Mark Hall, Hyundais manager Brand Strategy, aan AutoWeek dat de afwezigheid van Hyundai in het segment van de compacte cross-overs te maken had met productiecapaciteit: alle fabrieken draaiden op volle toeren en er was geen plek voor een nieuw model, aldus Hall.

De markt voor compacte cross-overs is echter de enige die de komende jaren ook in Europa gaat groeien, aldus analisten. Dat Hyundai uiteindelijk ook dit segment gaat betreden, is dus een slimme stap. De ix25 zal niet vóór 2015 bij de dealers staan.

Bekijk foto's van de Hyundai ix25 in groot formaat