AMSTERDAM - BMW blijft maar doorgaan met het lanceren van modellen. Nog geen week geleden was er al de 4-serie Gran Coupé, nu is het alweer tijd voor de vernieuwde X3.

BMW wil de familiebanden met de luxe X5 flink benadrukken en vandaar dat de koplampunits van de X3 voortaan meer overeenkomsten vertonen met die van z'n grote broer. Full-led-koplampen zijn een optie.

Ook de 'nieren' aan de voorzijde zijn aangepast. Verder heeft BMW gekozen voor nieuwe bumpers aan de voor- en achterzijde en buitenspiegels met geïntegreerde richtingaanwijzers. Daarnaast zijn er nieuwe lakkleuren en andere lichtmetalen wielen.

BMW kiest binnenin voor een chiquere afwerking met chroom en/of pianolak. De bekerhouders hebben bovendien een upgrade gekregen en er zijn nieuwe bekledingsstoffen beschikbaar.

Uiteraard biedt BMW tegen meerprijs graag de optie van individualisatie aan. Het M Sportpakket geeft de X3 een sportiever voorkomen, de xLine benadrukt juist het SUV-karakter van de auto.

De gefacelifte BMW X3 debuteert op de salon van Genève. Snel daarna verschijnt de auto bij de Nederlandse dealers. De prijzen volgen binnenkort.

Lees informatie over de motoriseringen en bekijk foto's van de BMW X3 in groot formaat