Op 12 februari aanstaande komt Ferrari met een wereldpremière onder de geheimzinnige naam '149M Project'. Waarschijnlijk gaat dit om de vernieuwde California, meldt AutoWeek.

Het is geen geheim dat Ferrari werkt aan een opvolger van de California. Waarschijnlijk gaat het niet zozeer om een compleet nieuw model als wel om een forse doorontwikkeling van de auto. Het is dan ook niet geheel toevallig dat Ferrari de aanduiding 149M gebruikt in de vrijgegeven teaser, aangezien F149 bij Ferrari intern gebruikt wordt als naam voor de California.

Twee jaar geleden pasten de Italianen al een lichte facelift toe op het model, terwijl de V8 ook nog 30 pk extra kreeg en de auto 30 kilo lichter werd. Ga ervan uit dat deze ‘nieuwe vernieuwde California’ wordt uitgerust met een geblazen motor – voor het eerst sinds de F40. Volgens de geluiden komt er een twinturbo-V8 onder de kap te liggen, vergelijkbaar met de 3,8-litermotor in de huidige Maserati Quattroporte. Het vermogen zou daarmee boven de 550 pk uitkomen.

Bekijk foto's van de Ferrari California in groot formaat