Op de Autosalon van Genève toont Renault niet alleen de nieuwe Twingo, naar verluidt kunnen we ook een nieuwe versie van de Clio RS op de Zwitserse beursvloer verwachten.

Dat blijkt uit berichtgeving van Autoevolution, dat een uitnodiging van Renault heeft ontvangen waar de Fransen de komst van een nieuwe Clio RS-versie aankondigen.

De vorige generatie van de Clio RS werd al eens in een historisch verantwoorde Gordini-jas gehesen, maar enige teleurstellingen staken de kop op toen bleek dat Renault het bij een optisch aangepaste versie hield. Geen extra vermogen en geen extra pit.

Uiteraard nam dat niet weg dat de giftige Fransman is ingegaan als een van de lekkerste kleine scheurneuzen van de laatste paar jaar.

Het zou zomaar kunnen dat Renault de Clio IV RS opnieuw een Gordini-pak aanmeet, al resteert dan natuurlijk de vraag of-ie op motorisch niveau wordt aangepakt. De reguliere RS beschikt over een geblazen 1,6-liter viercilinder met 200 pk en 240 Nm aan trekkracht. We zijn benieuwd of de aanstaande nieuwe versie dat weet te overtreffen.

Bekijk foto's van de Renault Clio in groot formaat