AMSTERDAM - Michael Schumacher heeft vrijdagochtend tijdens de vrije trainingen voor de Grote Prijs van San Marino de snelste tijd neergezet. Op het regenachtige circuit van Imola bleef regerend wereldkampioen Schumacher zijn teamgenoot Rubens Barrichello voor, Jordan-coureur Giancarlo Fisichella verraste met een derde plek.

Het natte circuit vormde vrijdag voor Schumacher geen belemmering. Op Bridgestone-banden en met de nodige ervaring tijdens gelijkwaardige weersomstandigheden finishte Schumacher tijdens de ochtendsessie in een tijd van 1.37.486 .

Verrassend was het rijden van Fisichella tijdens de eerste trainingsessie. Met zijn Jordan nestelde de Italiaan zich knap tussen de Ferrari's op de tweede plek. In de tweede vrije training verdrong Barichello Fisichella van de tweede plaats met zijn tijd van 1.37.094 .

Voor Ralf Schumacher liep de eerste vrije training uit op een deceptie. Ralf gaf bijna tweeënhalve seconde toe op broer Michael en sloot zijn sessie af in de grindbak. Grootste probleem waren volgens hem niet zozeer de banden maar een mankement aan zijn stuur. Via de boordradio verklaarde de Duitser dat zijn wagen te veel onderstuur had. Ralf Schumacher eindigde na de vrije trainingen op een tiende plaats.

Tijdens de tweede vrije training regende het nog een beetje en werd het gaandeweg droger. Veel coureurs hadden het moeilijk om op de baan te blijven en spinden. Ook Schumacher. In zijn laatste snelle ronde, een kwartier voor tijd, was hij op weg om zijn snelste tijd te verbeteren, totdat hij van de baan spinde, zijn auto af liet slaan en te voet de pits kon opzoeken.

Grand Prix San Marino: vrije trainingen