Momenteel is in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) aan de gang. Audi heeft besloten om het interieur van de nieuwe Audi TT op deze gadgetbeurs uit de doeken te doen.

De huidige TT is wel toe aan een opvolger, en het merk uit Ingolstadt is inmiddels druk in de weer met de ontwikkeling van een nieuwe generatie van de coupé. Op de Consumer Electronics Show, een jaarlijks terugkerend gadgetevenement in Las Vegas, heeft Audi het interieur van z'n nieuweling alvast onthuld.

Bij een sportief model als de TT hoort natuurlijk een gespierd ogende binnenzijde. We zien een cockpit met redelijk eenvoudige lijnen, maar wel een die duidelijk sportieve aspiraties vertoont. De laatste studiemodellen van Audi, de Crosslane en de Sport Quattro Laserlight verklapten het eigenlijk al: ook de nieuwe TT krijgt een volledig digitaal instrumentenpaneel. Het reguliere instrumentenpaneel maakt plaats voor een 12,3-inch display, waardoor een centraal geplaatst informatiescherm overbodig wordt gemaakt. Het scherm is gekoppeld aan een nieuwe generatie MMI.

In de reguliere stand, toont het display de snelheidsmeter en de toerenteller. Wanneer de infotainment-modus wordt aangevinkt, krimpen de klokken enigszins om plaats te maken voor bijvoorbeeld een navigatiecluster. 

Verder komen we ronde ventilatieroosters tegen met turbine-achtige 'schoepen'. In de naaf van de roosters zit het bedieningsorgaan verwerkt, die op een klein schermpje informatie geeft.

De derde generatie van de TT wordt ergens in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Bekijk foto's het interieur van de volgende generatie Audi TT in groot formaat