AMSTERDAM - Dit is de eerste duidelijke afbeelding van Kia’s klapper op de komende North American International Auto Show, de GT4 Stinger. Het lijkt erop dat de Koreanen het even gehad hebben met verstandige gezinsauto’s, en in plaats daarvan met een sportieveling op de proppen komen.

Eerder was er al een afbeelding van de bovenzijde van de GT4 Stinger, maar daar was nog niet veel uit af te leiden. Het eerste dat opvalt aan het front van de concept-car is de gigantische grille, uiteraard uitgevoerd in de kenmerkende vorm die we ook op de productiemodellen van dit merk terugzien.

In het geval van deze 2+2 coupé neemt het ventilatiegat echter een veel prominentere plaats in. Kia wekt in het persbericht bovendien de indruk dat de witte rand om de grille verlichting is, en zo de verticale led-koplampen bijstaat in het donker. 

315 pk

Ook de motorkap is voorzien van luchtsleuven, die in dit geval in de lengterichting zijn aangebracht. De lijn boven de voorruit zakt in het midden iets in, en accentueert zo de plek van deze koelgaten. We hebben vooralsnog geen afbeeldingen van de zijkant,  maar Kia verklapt nu al de auto over wielen in de maat 20-inch beschikt.

Onder de kap van de Kia GT4 Stinger ligt een 2.0 T-GDi benzinemotor met 315 pk. De auto debuteert op de autoshow van Detroit, die op 13 januari van start gaat.   

Bekijk foto's van de Kia GT4 Stinger in groot formaat