Henrik Fisker is samen met een aantal voormalig directieleden van Fisker Automotive aangeklaagd wegens het verschaffen van misleidende informatie aan een investeerder.

Henrik Fisker, oprichter van het gelijknamige automerk, heeft volgens investeerder Atlas Capital Management LP in 2011 misleidende informatie gegeven over zijn bedrijf. Volgens Altlas hielden Fisker en de overige directieleden bewust informatie achter over de zwakke financiële situatie van het merk.

Had Atlas meer informatie gekregen, had de investeerder naar eigen zeggen geen belang in Fisker genomen of daar in ieder geval een lager bedrag voor betaald dan de ‘kunstmatig hoge prijs’ die het nu betaalde. Volgens Atlas hield Fisker ook informatie achter over een terugroepactie van 239 Karma's totdat de deal was gesloten.

In de tussentijd stapte Henrik Fisker op bij het bedrijf dat hij in 2007 oprichtte en ging de Amerikaanse fabrikant van hybride auto’s op 22 november jongstleden failliet. De schuld bedraagt ongeveer een miljard dollar. Atlas is nu naar de rechter gestapt en wil een schadevergoeding van twee miljoen dollar van Henrik Fisker en de toenmalige directie.

Bekijk 2 foto's in groot formaat