In Nederland is de Mitsubishi Outlander PHEV niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar in de Verenigde Staten is de introductie van de plug-inhybride inmiddels uitgesteld tot 2015.

Terwijl er in Nederland al bijna 12.000 orders voor Mitsubishi’s plug-inhybride zijn binnengekomen en een aanzienlijk deel daarvan ook al is afgeleverd, wachten de Amerikanen met smart op de hybride SUV. De oorzaak van de vertraging is de accuproductie, meldt Automotive News. De leverancier van de batterijen kan de vraag, ondanks het herhaaldelijk opvoeren van de productie, simpelweg niet aan. 

Tot het begin van de herfst kreeg Mitsubishi 2.000 accupakketten per maand geleverd voor de PHEV, inmiddels is dat verdubbeld. Volgens de planning gaat de groei gestaag door, en moeten er vanaf april maandelijks 5.000 accupakketten van de band rollen.

Hoewel de Outlander PHEV in de Verenigde Staten naar verwachting niet zo’n ongekend succes wordt als bij ons, kijken ook de Amerikanen naar de auto uit: diesel is er nog altijd niet populair, en dan vormt de plug-inhybride – zeker in de populaire SUV-vorm – een waardig alternatief voor zuinige rijders.

Bekijk foto's van de Mitsubishi Outlander in groot formaat