Audi en Google gaan samenwerken op het gebied van mobiele communicatie-apparaten. Ook zal Audi een update geven over hoe ver het is op het gebied van de zelfrijdende auto.

Volgens The Wall Street Journal onthullen Audi en het Amerikaanse technologiebedrijf Google tijdens de elektronicabeurs Consumer Electronics Show (CES) dat zij samen aan een nieuw infotainmentsysteem voor in de auto werken. Dit zal gebaseerd zijn op het Android-besturingssysteem van Google.

Daarnaast wordt volgens de berichtgeving chipfabrikant Nvidia aangetrokken om op technisch vlak de integratie van Android in auto’s mogelijk te maken.

Ook wordt verwacht dat Audi nieuwe techniek op het gebied van zelfrijdende auto’s zal demonstreren op de CES. Google werkt al enige tijd aan een zelfrijdende auto. Ford en BMW zullen volgens The Wall Street Journal soortgelijke techniek laten zien.

Afgelopen zomer kondigde Apple plannen aan om met automerken in zee te gaan voor de integratie van iPhones en andere iOS-platforms in bepaalde modellen, onder meer van BMW, Mercedes-Benz en General Motors.

Bekijk 2 foto's in groot formaat