Cadillac is begonnen met het afleveren van de ELR aan zijn Amerikaanse dealers. De coupéversie van de Opel Ampera en Chevrolet Volt is aanzienlijk duurder dan het model waarop hij is gebaseerd.

Cadillac is begonnen met de distributie van de ELR onder haar dealers. De coupéversie van de Opel Ampera/Chevrolet Volt staat in de VS voor minimaal 75.000 dollar in de prijslijst. Dat is ruim het dubbele van een Chevrolet Volt, die verkrijgbaar is vanaf iets meer dan 34.000 dollar.

De ELR deelt zijn onderhuidse techniek met de Volt, die in Europa ook wordt verkocht als Opel Ampera. Dat betekent een accupakket en elektromotor, gecombineerd met een range extender annex verbrandingsmotor. Het pakket brengt je maximaal 480 kilometer ver.

Cadillac bouwt de ELR in de GM-fabriek in Detroit-Hamtramck. In 2011 werd daar voor het laatst een Cadillac geproduceerd, de DTS. Verder worden er de Volt en Ampera gebouwd, evenals de Chevrolet Malibu en Impala. 

Of we de ELR ook bij ons gaan terugzien, is nog even afwachten. De Nederlandse importeur heeft aangegeven er wel mee bezig te zijn. De auto zou voor zakelijke rijders in het 7 procent bijtellingstarief vallen.

Bekijk foto's van de Cadillac ELR in groot formaat