Ook de spelers op het supercartoneel zijn niet meer veilig voor het geweld in cross-over land. Volgens onze Duitse collega's van AutoBild kunnen zelfs we een opgehoogde Porsche 911 verwachten.

Onlangs heeft Porsche de Macan geïntroduceerd als nieuw wapen voor buiten de gebaande paden, maar klaarblijkelijk hebben de Duitse heren behoefte aan meer hoog op de banden geplaatst pk-geweld.

AutoBild meldt namelijk dat we op de Beijing Auto Show in april een wel erg vreemde 911 kunnen verwachten.

Het studiemodel, uiteindelijk speciaal bedoeld voor de Chinese markt, gaat waarschijnlijk 911 SAFAri heten, en is daarmee een hommage aan de 911 SC Safari van eind jaren zeventig. Z'n technische basis gaat de opgehoogde 911 ongetwijfeld delen met de Carrera 4. Grotere wielen, een grotere bodemvrijheid, en een bijbehorend offroad-waardig onderstel.

Hoe bizar zo'n studiemodel ook mag klinken, het is niet voor het eerst dat Porsche z'n 911 het zand in stuurt. In 1978 deed het merk uit Stuttgart mee met de East African Safari Rally met de 911 SC Safari. Onder de kap lag destijds een 250 pk sterke 3.0-liter boxermotor met zes pitten. Ook met de 959 werd, overigens succesvol, meegedaan aan de zandhel van Parijs-Dakar.

Bekijk foto's van de Porsche 911 in groot formaat