Het lijkt erop dat de failliet verklaarde noordelijke dealerbedrijven van Pouw een doorstart maken. Curator Hans Silvius zegt vrijdag hier 'goede hoop' over te hebben.

In afwachting van de gesprekken 'met verschillende partijen' openen de werkplaatsen van de twee dealers maandag hun deuren weer, laat Silvius weten. Hij verwacht volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven over de eventuele doorstart.

De noordelijke locaties van autobedrijf Pouw werden dinsdag failliet verklaard. Doordat de laatste auto's de week ervoor uit de showrooms waren gehaald, was een normale bedrijfsvoering niet meer mogelijk, lichtte een woordvoerder de stap naar de faillissementsrechter toe.

Gezonde dealers

Pouw, dat in de rest van het land nog achttien naar eigen zeggen gezonde dealers heeft, kampte in het noorden van het land met financiële problemen.

De dealerbedrijven, Van der Molen in Groningen en Haren en Wander in Assen, werden respectievelijk in 2011 en 2012 overgenomen. Die overnames werden met veel geleend geld gefinancierd, schreef Het Financieele Dagblad al eerder.

In overleg met de importeurs was begin van deze maand de voorraad van de dealers in het noorden al teruggebracht. Bovendien werd de vestiging in Haren gesloten. Dat gaf echter toch niet voldoende financiële lucht. Vrijdag werden daarom de laatste auto's uit de showrooms weggehaald.