Audi heeft onder meer de namen Q9, SQ2 en SQ4 voor eventuele toekomstige modellen heeft vastgelegd.

Dat ontdekte Autocar. Het is niet duidelijk of er ook daadwerkelijk modellen met de vastgelegde namen komen, maar Audi houdt de mogelijkheden in ieder geval nadrukkelijk open.

De SQ2 wordt de sportieve versie van de Q2. Die toekomstige cross-over doet waarschijnlijk inspiratie op bij de Audi Crosslane Concept.

Die concept-car had een plug-in hybride aandrijflijn, maar het vermoeden is dat de Q2 'gewoon' een geblazen benzinemotor onder de kap krijgt. 

Datzelfde geldt voor de SQ4, de sportieve versie van de Q4. Die auto moet het opnemen tegen auto's als de Range Rover Evoque.

Q9 en brandstofcel

Bij de liefhebbers van het grotere werk kan de vlag ook uit, want Audi heeft ook de naam Q9 vastgelegd. Dat betekent een model dat nog boven de Q7 in het gamma komt, een super-SUV dus waar ze vooral in de Verenigde Staten, China en Rusland van zullen smullen.

Tot slot heeft Audi ook nog de naam f-tron vastgelegd, waarschijnlijk bedoeld voor de toekomstige Audi's met brandstofcel. Het merk uit Ingolstadt wil volgens Autocar onder meer een A7 met een dergelijke aandrijflijn introduceren.

Bekijk foto's van de Audi Q2 in groot formaat