AMSTERDAM - Van de Alfa Romeo 147 zijn 2 speciale versies op de markt gekomen. De Trofeo en de Lusso zijn tegen een aantrekkelijke prijs voorzien van een aantal accessoires.

De Alfa 147 Trofeo is gebaseerd op de Impression en heeft als extra´s airconditioning, 16 inch wielen met 205/55 banden, een met leder beklede pookknop en stuurwiel en een radio/cd-speler met geïntegreerd navigatiesysteem en gsm-telefoon. Tot slot heeft de Trofeo geen typeaanduiding achterop. De Trofeo is leverbaar met de 1,6-liter Twin Spark motor met 105 pk en de 1,6-liter Veloce versie met 120 pk. De Trofeo is er eveneens als JTD-diesel met 100 en 115 pk. De Trofeo is leverbaar voor een prijs vanaf 19.995 euro.


Op de Autosalon van Parijs staat naar verwachting de vernieuwde Alfa

Lusso

Het tweede model is de Lusso. Deze is gebaseerd op het Progression-uitrustingsniveau en biedt daarnaast nog bediening van audio en telefoon op het stuurwiel, lederen bekleding, een multifunctioneel display op het instrumentenpaneel, hoofdsteunen achterin, ASR en de een radio/cd-speler met geïntegreerd navigatiesysteem en gsm-telefoon. De Lusso is leverbaar met alle motoren behalve de 100 pk JTD. Bovendien moet de 105 pk 1,6-liter Twin Spark ook in de Lusso-trim het multifunctioneel display en ASR ontberen.

Distinctive

De Alfa 147 Lusso met de 2,0-liter Twin Spark motor is weer anders: die is gebaseerd op het Distinctive-uitrustingsniveau en is bovendien voorzien van automatische airco, een armsteun met een opbergvak, cruise control, elektrisch bedienbare portierruiten aan de achterzijde, VDC en de Selespeed versie krijgt bovendien een Bose geluidsinstallatie mee. De Alfa 147 Lusso heeft een vanafprijs van 21.995 euro.

Op de Autosalon van Parijs, die in het najaar wordt gehouden, staat naar verwachting de vernieuwde Alfa 147.