LOS ANGELES - In Los Angeles is de Hydrogen Shelby Cobra onthuld. Deze Cobra heeft een gewone verbrandingsmotor die op waterstof loopt en is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen de Hydrogen Car Company (HCC) en Carroll Shelby Licensing (CSL).

HCC heeft de H2ICE-motor ontwikkeld op basis van de honderd jaar oude verbrandingsmotor. Deze motor heeft geen CO- of CO2-emissie en een superlage stikstofoxide-emissie (NOX). Waterstof is onbeperkt beschikbaar. De motor kan gezien worden als een bruggenhoofd naar de brandstofcel.


Aan de bestaande 14 tankstations zullen 170 stations worden toegevoegd

De Shelby CSX 4000 Series Hydrogen Cobra wordt gebouwd bij Carroll Shelby's motorenfabriek in de buurt van Los Angeles en is beschikbaar met de 427 (7,8-liter) FE V8 H21CE of een Ford 351 (5,8-liter) V8 H2ICE in de versies met zowel composiet als aluminium carrosserie. De prijzen beginnen bij $ 149.000.

HCC verwacht binnenkort ook de Shelby Series 1 beschikbaar te hebben met een H2ICE-motor en vanaf begin 2005 een motor voor Ford trucks en SUVs.

Waterstofstations

De staat Californië ondersteunt het initiatief door toestemming te geven voor de ontwikkeling van de zogenaamde 'hydrogen highway', waarbij 170 stations zullen worden toegevoegd aan de bestaande 14 en de extra geplande 16 stations. Het project moet in 2010 gerealiseerd zijn.