AMSTERDAM - Kopers van een BMW kunnen met accessoires uit het Individual-pakket hun auto een extra persoonlijk tintje meegeven. Nieuw in het Individual-programma is het maritieme pakket.

Het maritieme pakket, dat verkrijgbaar is op de BMW´s Z4, X5 en 7-serie is op maat gesneden voor liefhebbers van zeilen. BMW heeft geprobeerd om in de auto dezelfde sfeer te scheppen als aanboord van een luxe jacht.


Bij BMW ontvangt men voor het Individual-pakket de raarste verzoeken: zes klokken, drinkbak voor de hond

In het interieur is rijkelijk gestrooid met mahonie- en esdoornhout. Het stuurwiel is tweekleurig: champagne en zwart. Om de maritieme omgeving compleet te maken, zijn in de vloermatten kompasrozen gestikt.

Rare verzoeken

Bij BMW ontvangt men voor het Individual-pakket de raarste verzoeken. Zo zou een Thaise prins in zijn 7-serie een roze separatieraam hebben en zes klokken die tijden in verschillende landen ter wereld aangeven. Bovendien wordt in de auto voortdurend de geur van honing verspreid. De Britse popart kunstenaar David Hockney heeft dankzij het Individual-pakket een drinkbak voor zijn teckel in zijn BMW. Naar verluidt kon BMW niet voldoen aan de wens van een sjeik die, à la James Bond, een spijkerpistool op zijn auto wilde.