AMSTERDAM - De kans is aanwezig dat je er nog nooit van hebt gehoord: Troller. De Braziliaanse fabrikant van 4x4’s heeft z’n Jeep Wrangler-lookalike klaargestoomd voor modeljaar 2014.

Troller is een relatief jong Braziliaans merk, opgericht in 1994, dat in 2007 werd overgenomen door Ford. Het modellengamma bestaat uit één model: de T4, een offroader in de stijl van de Jeep Wrangler. Troller heeft dit model aangepast voor 2014 door de montage van een nieuwe voorbumper en een groot sleepoog aan de achterbumper. Stuurbekrachtiging en airco zijn standaard.

Opmerkelijk aan de T4 is dat de carrosserie is opgetrokken uit glasvezel en de koets dus niet kan roesten. Voor de aandrijving zorgt een 3,2-liter dieselmotor van MWM International, goed voor 165 pk. Dankzij de snorkel kan de motor ook bij diepe doorwadingen gewoon door blijven ademen.

De Troller T4 kost in Brazilie 94.900 Real, omgerekend een kleine 30.000 euro. Vorig jaar liet Troller op de Sao Paulo Motor Show in de vorm van de TR-X een concept-car zien van de opvolger van de T4. Het zal dus waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de T4 na deze laatste opfrisbeurt met pensioen mag.  

Bekijk foto's van de Troller T4 in groot formaat