AMSTERDAM - Lamborghini heeft de opvolger van de Gallardo officieel onthuld. De sportwagen heet Huracán LP 610-4.

De Lamborghini Huracán wordt net als zijn voorganger aangedreven door een 5,2 liter V10. Het vermogen is gestegen naar 610 pk en het koppel bedraagt 560 Nm. De krachten worden via een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling naar alle vier de wielen gestuurd.

0-100 km/h gaat in 3,2 seconden, de topsnelheid bedraagt 325 km/h. Via een knop op het stuur is het karakter van de Huracán in te stellen in drie standen: Strada, Sport en het spijkerharde Corsa.

Het chassis van de Huracán is vervaardigd uit een combinatie van koolstofvezel en aluminium. Daarmee komt het totaalgewicht uit op 1.422 kg. De Italianen beloven een verbruik, mede mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van een start/stop-systeem, van 12,5 l/100 km. De CO2-uitstoot bedraagt 290 g/km.

De naam van de nieuwe Lamborghini is wederom afkomstig uit de wereld van de vechtstieren. De Huracán is van het Spaanse Conte de la Patilla-ras, en staat bekend om z'n moed en aanvalskracht.

In januari worden wereldwijd zo'n 130 previews gehouden in meer dan 60 steden, in maart op de Autosalon van Genève kunnen wij hem voor het eerst in levenden lijve bewonderen.

Bekijk foto's van de Lamborghini Huracan in groot formaat