Audi is er op gebrand om BMW in te halen als grootste premiumfabrikant, maar de huidige investeringen worden niet afdoende geacht. Vandaar dat het merk meer in de ontwikkeling van nieuwe modellen gaat investeren.

Dat melden persbureau Reuters en Automotive News. De bron wil nog anoniem blijven, omdat Audi zelf dit nieuws pas op 27 december wereldkundig maakt.

Tot en met 2018 wil het merk 20 miljard euro investeren, wat neerkomt op 4 miljard euro per jaar. Dat is een flinke stijging, want in 2011 bedroeg het budget nog slechts 2,6 miljard euro.

Uitbreiding van de activiteiten in het buitenland is belangrijk onderdeel van de plannen. Audi gaat fabrieken in Mexico en China bouwen en ook een Braziliaanse fabriek staat op de planning. In 2014 zal Audi voor het eerst meer auto's buiten Duitsland bouwen dan in het thuisland.

Door al deze investeringen wil Audi BMW aan het einde van dit decennium inhalen als grootste premiumfabrikant. Vanaf 2020 wil het merk uit Ingolstadt jaarlijks twee miljoen auto's bouwen. Een auto als de Audi Q1 speelt een belangrijke rol bij die groeiplannen.

Bekijk 4 foto's van de Audi Q1 in groot formaat