Mercedes-Benz heeft maandag de nieuwe C-klasse onthuld.

De nieuwe C-klasse is flink gegroeid ten opzichte van z'n voorganger. De auto is nu 4,69 meter lang (+ 95 mm) en 1,81 meter breed (+ 40 mm). De wielbasis groeide ook, met 80 mm naar 2,84 meter. De bagageruimte heeft een inhoud van 480 liter.

De nieuwe carrosserie van de C-klasse weegt 70 kg minder dan voorheen. In combinatie met andere gewichtsbesparingen is het gewicht met ongeveer 100 kg gedaald. Het zorgt voor een lager zwaartepunt, dus betere rijeigenschappen. Ook daalde - in combinatie met vernieuwde motoren - het brandstofverbruik hierdoor tot wel 20 procent.

Drie motoren bij introductie

Bij de introductie zijn er drie versies, twee met benzine- en één met dieselmotor. De C 180 is de basisversie met 156 pk sterke benzinemotor. Daarna is er de C 200 met 1,9-liter viercilinder met 184 pk. De enige diesel is vooralsnog de C 220 Bluetec met 170 pk. Later volgen meer motoren.

De nieuwe Mercedes C-klasse beleeft z'n publieksdebuut op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, halverwege januari. De auto verschijnt in het voorjaar bij de dealers.

 

Lees meer over de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse en bekijk 15 foto's in groot formaat