Maandag is de BMW 2-serie Active Tourer zonder enige vorm van camouflage op de foto gezet.

De 2-serie Active Tourer stond eerder bekend als de 1-serie GT, maar BMW heeft ervoor gekozen een serie hoger te gaan bij de naamgeving van het MPV-achtige model.

Het moge duidelijk zijn dat deze Mercedes B-klasse-concurrent een totaal andere weg volgt dan de ‘normale’ 2-serie: de auto is hoog en relatief smal. De verschillen met de concept car Active Tourer zijn klein, en ook de patentschetsen van het productiemodel doken al eens op. Opvallende kenmerken zijn onder meer de ver naar boven doorlopende koplampen en sterk oplopende schouderlijn.

Ook onderhuids is niets vergelijkbaar met de andere producten van het merk uit München: de Active Tourer wordt, zoals we al enige tijd weten, de eerste BMW met voorwielaandrijving. Dat komt door de toepassing van BMW’s nieuwe UKL-onderstel, een platform waar onder meer ook de nieuwe Mini gebruik van maakt.

Het grijze exemplaar op de foto’s is er eentje uit de hogere regionen van de prijslijst: de 225i. Met z’n 218 pk is het een uitvoering die bij ons vermoedelijk niet heel populair zal worden in dit model. Dat geldt wellicht wel voor de driecilinders die BMW gaat leveren: behalve het platform worden ook 1,5-litermotoren uit de nieuwe Mini ingezet. In de Cooper levert het benzineblok 136 pk, de dieselgestookte Cooper D komt tot 116 pk. 

De BMW 2-serie Active Tourer zal in maart op de beurs van Genève worden gepresenteerd. In eerste instantie gaat het dan om deze vijfzitter, later wordt er een langere zevenzitsversie aan het gamma toegevoegd. 

Bekijk de spionagefoto's van de BMW 2-serie Active Tourer in groot formaat