De toekomstige SUV van Seat wordt mogelijk gebouwd in Tsjechië, in een Skoda-fabriek.

Er gaan geruchten dat Volkswagen overweegt Seats CX-5-rivaal te gaan bouwen in Skoda’s fabriek in Kvasiny, Tsjechië. De auto zou veel overeenkomsten gaan vertonen met de opvolger van de Skoda Yeti, waardoor het op dezelfde band produceren van beide auto’s de goedkoopste oplossing is. Tel daarbij op dat de productiekosten sowieso al lager zijn in Tsjechië dan in Spanje, en de conclusie ligt voor de hand.

Seats SUV laat nog even op zich wachten, omdat moederbedrijf Volkswagen nog onderzoekt of het nieuwe model onder de Seat-vlag rendabel is, aldus Automotive News. Seats directeur Juergen Stackmann kan in ieder geval niet wachten: het segment van compacte SUV’s en crossovers wordt steeds populairder. 

Sinds de introductie van de laatste editie van de Leon gaat het weer wat beter met het niet altijd even succesvolle Seat: het merk verkocht in Europa dit jaar tien procent meer dan voorheen. De SUV zal stylingelementen hebben van de Seat IBX Concept, die we alweer sinds begin 2011 kennen. De auto, die net als veel andere modellen gebruik gaat maken van het MQB-platform, moet uiterlijk in 2015 op de markt komen.  
 

Bekijk 2 foto's in groot formaat