Volvo oogstte op de IAA veel waardering met de Concept Coupé en wil dat momentum vasthouden in de aanloop naar de lancering van de nieuwe generatie auto's. Vandaar dat zich nu een nieuwe auto aandient, de Concept XC Coupé.

De Concept XC Coupé laat volgens Volvo zien 'hoe geschikt de volgende generatie auto's is voor de Scandinavische lifestyle en hoe veiligheidstechnologieën geïntegreerd kunnen worden.' De auto is na de Concept Coupé de tweede in een serie van drie concept-cars die het publiek moeten opwarmen voor het nieuwe Volvo.

De komst van een volbloed coupé is nog onzeker, deze Concept XC Coupé heeft echter meer realiteitsgehalte. Het lijkt er namelijk sterk op dat deze nieuwe concept-car hint naar het design van de nieuwe XC90. Dat wordt de eerste auto die onderdeel uitmaakt van de nieuwe generatie Volvo's.

Scalable Product Architecture

Net als de Concept Coupé maakt de nieuwe concept-car gebruik van de nieuwe Scalable Product Architecture van Volvo. Met die bouwstenen kan Volvo al z'n auto's voor het D-segment en hoger bouwen, dus de 60- en de toekomstige 90-series. Volvo zal z'n naamgeving zeer waarschijnlijk versimpelen naar een 40-, 60- en 90-serie. De S80 gaat bijvoorbeeld dus S90 heten.

Wat er precies onder de kap van de concept-car ligt, is nog onbekend. Wel weten we dat alle toekomstige Volvo's de beschikking krijgen over viercilinder turbomotoren. In de topmodellen wordt die viercilinder het onderdeel van een plug-in hybride aandrijflijn.

Begin januari volgen de officiële foto's van deze Volvo. De Concept XC Coupé debuteert op de NAIAS in Detroit, halverwege die maand.

Bekijk foto's van de Volvo Concept XC Coupé in groot formaat