AMSTERDAM - Mitsubishi en Nissan gaan de handen vaker ineen slaan bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Nu blijkt dat beide merken een voorkeur hebben voor een grote D-segmenter in plaats van een opvolger van de Mitsubishi Lancer.

In eerste instantie richten Mitsubishi en Nissan zich op de ontwikkeling van een compacte elektrische auto. Verder zou Mitsubishi een auto in zowel het C- als D-segment willen gaan maken op basis van een Renault-platform. Nissan heeft een samenwerkingsverband met het Franse merk. 

De komst van een nieuwe Mitsubishi Lancer is echter niet zo zeker. Australische media schrijven namelijk dat de plannen voor een C-segmenter voorlopig aan de kant zijn geschoven. Mitsubishi zou de voorkeur hebben gegeven aan een forse sedan in het D-segment. Dit model zou moeten concurreren met auto's als de Mazda 6, Honda Accord en Volkswagen Passat.

Met name op de Amerikaanse markt wil Mitsubishi zo meer auto's verkopen. Er is nog geen definitieve beslissing genomen, maar de kans op een nieuwe Lancer lijkt wel aanzienlijk geslonken.

Bekijk foto's van de Mitsubishi Lancer in groot formaat