AMSTERDAM - In september onthulde Audi de G-tron: een A3 Sportback die op zowel benzine als aardgas loopt. Vanaf vandaag is de auto te bestellen.

Een paar maanden geleden presenteerde Audi de A3 Sportback G-tron. De auto krijgt een 110 pk sterke 1.4 TFSI-krachtbron onder de kap die op zowel benzine als Compressed Natural Gas (CNG/aardgas) kan draaien. 

De A3 G-tron sprintje in 10,8 seconden naar 100 km/h, de topsnelheid ligt op 197 km/h. Wanneer de auto op CNG rijdt, ligt het gemiddeld verbruik op 3,8 l/100 km. De CO2--uitstoot bedraagt 88 gram per kilometer.

Voor de zakelijke rijder betekent dit ook volgend jaar 14 procent bijtelling. Om als kleine onderneming in aanmerking te komen voor aanvullende subsidies als de VaMil, MIA en KIA, moet de G-tron nog dit jaar worden besteld, de subsidies moeten voor 1 april 2014 worden aangevraagd. 

Lichtgewicht

Audi plaatst twee lichtgewicht CNG-tanks onder de bagageruimte van de A3 Sportback. De totale capaciteit bedraagt 14,4 kilo, en als we de fabrikant mogen geloven, zijn de tanks ruim 50 kilo lichter dan gebruikelijke opslagtanks.

De A3 Sportback G-tron is per direct te bestellen en kent een vanafprijs van 28.900 euro. Alle uitvoeringen beschikken over een zeventraps S-Tronic-transmissie met dubbele koppeling. De eerste exemplaren worden in maart geleverd.

Bekijk foto's van de Audi A3 in groot formaat