AMSTERDAM - Bij een nieuwe hypercar rijst altijd de vraag hoe hij presteert op de beroemde Nordschleife van de Nürburgring. McLaren doet erg geheimzinnig over de 'Ringtijd' van de P1.

McLaren laat in een persbericht alleen weten dat de P1 'in minder dan zeven minuten' over de Nordschleife is gereden. Over het 20,3 kilometer lange en meer dan 150 bochten tellende traject werd een gemiddelde snelheid behaald van 178 km/h.

McLaren vermeldt echter niet hoeveel seconden de P1 onder de zeven minuten is gedoken. Onlangs maakte Porsche bekend dat hun 918 Spyder een tijd van 6 minuten en 57 seconden haalde. Het is niet ondenkbaar dat McLaren nét niet in staat is geweest om de tijd van z'n Duitse rivaal te breken, maar of dat werkelijk zo is, zal nog moeten blijken.

Wel zegt McLaren dat het puur en alleen als doel heeft gehad om met de 916 pk sterke P1 een Ringtijd van minder dan 7 minuten te behalen. De missie van McLaren lijkt dus geslaagd. De Britse fabrikant is overigens niet de enige die geheimzinnig doet over zijn Nürburgring-tijd. Ook van de LaFerrari is namelijk nog niet exact bekend welke tijd er is genoteerd.

Bekijk foto's van de McLaren P1 in groot formaat