AMSTERDAM - Audi gaat een compacte cross-over bouwen die onder de Q3 in het modellengamma komt. De fabrikant heeft nu de eerste illustraties vrijgegeven van de auto die vanaf 2016 zeer waarschijnlijk als Q1 door het leven zal gaan. 

De illustraties zijn een voorbode van wat we in januari kunnen verwachten van Audi op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit. Het gaat om een auto die geschikt is voor elke soort ondergrond, laat Audi weten, en zowel in het dagelijks verkeer als in de vrije tijd gebruikt kan worden. Het zal niemand verbazen als deze uiteindelijk Q1 zal gaan heten.

In het design zijn verschillende visuele kenmerken van 'Allroad-Audi's' terug te zien. Ook verwijzen bepaalde elementen naar de e-tron-modellen van het Duitse merk. Dit studiemodel meet 4,20 meter in lengte en staat behoorlijk breed op zijn 19-inch wielen. Verder zien we de welbekende single frame-grille, korte overhang aan voor- en achterkant en een lage daklijn.

De Q1 moet het onder meer op gaan nemen tegen de volgende generatie Mini Countryman. Het ligt voor de hand dat Audi gebruik maakt van het MQB-platform als basis voor de auto, die naar verluidt in 2016 moet gaan verschijnen.

Bekijk foto's van de Audi Q1 in groot formaat