Vanmorgen heeft Ford de nieuwste versie van de legendarische sportwagen Mustang officieel gepresenteerd.

We hebben er in Europa maar liefst 50 jaar op moeten wachten, maar binnenkort is de Mustang ook via de officiële Europese Ford-dealers te verkrijgen. Exemplaren van vorige generaties zijn er ook in Nederland, maar die zijn via parallelimport op onze wegen beland.

De coupé met de iconische naam is één van de 25 nieuwe modellen die Ford de komende vijf jaar in Europa op de markt gaat brengen. De Mustang draagt weer een echte, historisch geheel verantwoorde, fastback-carrosserie met schuin aflopende achterzijde en heeft natuurlijk weer een relatief lange motorkap. Onder die kap ligt naar keuze een 5.0 liter V8 met 426 pk en een koppel van 529 Nm of een 2,3-liter EcoBoost viercilinder met 309 pk en een koppel van 407 Nm. Die laatste motor is voor Mustang-fans even wennen: het is lang geleden dat de Mustang ook met minder dan zes cilinders op de markt komt.

Uitgebreide informatie is er in dit stadium nog niet. Wel weet Ford te melden dat de kofferbak groot genoeg is om twee golftassen in op te bergen en dat de achterpassagiers meer schouder- en heupruimte hebben dan voorheen. Ook zijn de motorrespons, de instellingen voor de (automatische) versnellingsbak, het stabiliteitssysteem en het stuurgedrag in diverse standen in te stellen. De V8-versie krijgt standaard launch control met zich mee, dat het mogelijk maakt de auto vanuit stilstand ‘af te schieten’.

Sinds de geboorte van de eerste Mustang in 1964 hebben niet minder dan 9 miljoen Mustangs het levenslicht gezien, Ford meldt trots dat 'de Mustang de meest geliefde auto op Facebook is'.