Racestal Panoz heeft Nissan voor de rechter gedaagd vanwege de futuristische BladeGlider.

Renstal Panoz was namelijk betrokken bij Delta Wing Project 56, de bijzondere raceauto die met een Nissan-motor meedeed aan de Le Mans-races. Volgens Panoz is de BladeGlider een soortgelijk concept met een driehoekige vorm en vliegtuigachtige vormen.

Panoz zet hoog in: het bedrijf wil Nissan verbieden om auto's met deze vorm te produceren, op het circuit te gebruiken of zelfs maar tentoon te stellen, Op 22 november hebben de advocaten van Panoz deze zaak ingediend bij het hooggerechtshof in Jackson County, Automotive News bracht het nieuws nu in de openbaarheid.

De 78-jaar oude oprichter van Panoz  zegt dat hij miljoenen dollars heeft geïnvesteerd in het Delta Wing-project, alleen al om de critici van de levensvatbaarheid van de driehoekige vorm te overtuigen. Nissan heeft later geholpen met technische know-how en de motoren geleverd voor de raceauto's.

Nissan doet niet bepaald moeite om de overeenkomsten tussen de BladeGlider en de Delta Wing te ontkennen: het merk liet beide auto's naast elkaar zien op z'n stand op de Tokyo Motor Show.

Bekijk foto's van de Nissan BladeGlider in groot formaat