De officiële onthulling van de Ford Mustang staat gepland voor donderdag, maar woensdag zijn er al scans van een magazine met foto's van de auto gelekt.

Ditmaal is het de Amerikaanse AutoWeek die z'n magazine voortijdig ingescand zag worden. De nieuwe Mustang oogt veel moderner dan de huidige, met minder retro-elementen. Tegelijkertijd is de auto nog steeds goed herkenbaar als een Mustang.

Volgens diverse media introduceert Ford een viercilinder in de Mustang. Deze 2,3-liter Ecoboost-motor zou in een later stadium ook z'n weg vinden naar de nieuwe Focus RS. Verder biedt Ford in ieder geval ook een V8 aan.

Ook op andere technische gebieden maakt de Mustang een forse stap vooruit. Zo krijgt de auto nu eindelijk een moderne, onafhankelijke achterwielophanging en de auto wordt ook nog eens meer dan honderd kilo lichter.

Ford heeft een wereldwijde lancering van de Mustang op niet minder dan zes locaties gepland en dat is niet voor niets: het merk gaat de auto voor het eerst wereldwijd -dus ook in Europa- in de showrooms zetten.

Bekijk foto's van de Ford Mustang in groot formaat