IMOLA - Juan Pablo Montoya heeft wereldkampioen Michael Schumacher de oorlog verklaard. De Colombiaanse coureur is laaiend op zijn rivaal vanwege een botsing in de vorige Grand Prix in Brazilië. Montoya wil zondag wraak op Imola. Een nieuwe vete in de Formule 1 lijkt geboren.

Montoya startte in de laatste race van pole position, maar reed al in de tweede bocht met zijn Williams op de achterkant van de Ferrari van Schumacher. Volgens de heetgebakerde Zuid-Amerikaan hinderde 'Schumi' hem bewust. Montoya wil het zijn rivaal betaald zetten.

"De manier waarop ik de rest van het seizoen met Michael zal strijden zal vanaf Imola veranderen. Ik dacht een eerlijk gevecht met hem te kunnen voeren, maar dat blijkt niet mogelijk. Als hij op die manier mag rijden, dan mag ik dat ook", waarschuwde Montoya.

De Williams-coureur botste in Maleisië ook al met Schumacher. Hij werd daarvoor bestraft, in zijn ogen onterecht. Nu Schumacher in Sao Paulo opnieuw het voordeel kreeg, is voor Montoya de maat vol.

Schumacher trekt zich niet veel aan van de dreigementen. "Zelfs als iedereen zou zeggen dat de situatie tussen ons zou ontsporen, zou ik daar niet in geloven", zei hij. "Ik ben niet bang dat er erge dingen gaan gebeuren. Ik geloof dat we in de toekomst eerder verstandig zullen zijn dan heethoofdig."

Ferrari

Saillant genoeg gaat deze dagen het gerucht dat Ferrari met Montoya onderhandelt. Het contract van de Colombiaan met Williams loopt aan het einde van het seizoen af. "We rekenen erop dat Schumacher zijn verbintenis tot 2004 niet vervult als hij nog een keer kampioen wordt. Hij stopt dan, waarmee voor Montoya een plaats vrijkomt", citeerde een autotijdschrift een manager van Ferrari.

Montoya wordt sinds zijn debuut in 2001 gezien als de man die de hegemonie van viervoudig wereldkampioen Schumacher kan doorbreken. De voormalige winnaar van de Indy 500 en het CART-kampioenschap zette Schumacher vorig jaar in Brazilië al eens op fenomenale wijze aan de kant.

/DOSSIERGP Brazilië

/DOSSIERFormule 1