Porsche komt met extra complete versies van de zescilinder Cayennes: de Platinum Edition.

De Platinum Edition onderscheidt zich met extra voorzieningen en speciale afwerkingsdetails. Ook krijgen deze versies enkele veelbestelde extra's als standaarduitrusting.

Allereerst zijn er Porsche Silver metallic-exterieurdetails. Ook heeft de auto Bi-Xenon koplampen. De Porsche Cayenne Platinum Edition is leverbaar in de exterieurkleuren zwart en wit, en in Meteoorgrijs metallic, Basaltzwart metallic, Mahonie metallic en Carrara wit metallic. Die laatste kleur is exclusief aan de Platinum Edition-uitvoering is voorbehouden.

De grille in de voorste luchtinlaten, de raamomlijsting, de achterspoilerlip en de sierstrip op de achterklep zijn afgewerkt in Platinum Silver metallic voor een glinsterend en contrasterend effect. Verder zijn er 19-inch Cayenne Design II-wielen.

Diesel goedkoopste versie

Binnenin heeft de Cayenne Platinum Edition two-tone halfleder, een achttraps Tiptronic S-transmissie, Power Steering Plus en een automatisch dimmende binnenspiegel. Ook hebben de Platinum Editions ParkAssist aan de voor- en achterzijde. Tenslotte is er een PCM-infotainmentsysteem met 235 Watt audio en elf speakers.

De Cayenne Diesel Platinum Edition is er vanaf 91.700 euro. De Cayenne Platinum Edition met benzinemotor kost minimaal 100.000 euro. De levering start in januari.

Bekijk foto's van de Porsche Cayenne Platinum Edition in groot formaat