Het eerste resultaat van de motorensamenwerking tussen de BMW Group en Toyota staat bij de dealers: een Toyota Verso met 1,6-liter turbodiesel.

De Verso 1.6 D-4D heeft de beschikking over een diesel met 112 pk. Het maximumkoppel is 270 Nm. Een start-stopsysteem behoort tot de standaarduitrusting. De prijs van deze dieselversie is 30.085 euro. De overige Verso's worden tegelijkertijd iets goedkoper en zodoende kost de 1.6 VVT-i Comfort nu 26.365 euro.

Verder komt Toyota Touch 2 beschikbaar voor de Verso, een voordelig navigatiesysteem. Een bandenspanningcontrolesysteem is nu standaard. De Aspiration- en Business-uitvoeringen krijgen andere bekleding en de Dynamic Business krijgt voortaan halflederen bekleding. Tot slot is de kleur Avantgarde Bronze -bekend van de Auris- nieuw.

De 1,6-liter turbodiesel was de laatste jaren te vinden in de Mini Cooper D. Zodoende gunt de BMW Group Toyota niet z'n nieuwste techniek: de derde generatie Mini Cooper D krijgt een 1,5-liter driecilinder turbodiesel.