Goed nieuws voor de liefhebbers van de AutoRAI: de kans dat er een AutoRAI 2015 komt, neemt toe.

Volgens het vakblad Automobielmanagement heeft de RAI Vereniging een optie genomen op hallen in het RAI Complex in 2015. Die beslissing zou de organisatie hebben genomen op basis van toezeggingen van een aantal importeurs. Welke dat zijn, is niet bekend.

Daarmee ziet het er nu een stuk beter uit dan in het najaar van 2012. Toen werd duidelijk dat er te weinig draagvlak was voor het organiseren van een AutoRAI 2013. De meeste importeurs wilden hun promotiebudget in deze economisch moeilijke tijden namelijk op een andere manier uitgeven.

'Nog geen toezeggingen'

Harald Bresser, woordvoerder van de RAI Vereniging, meldt ons in een reactie: "Het klopt inderdaad dat er woensdag een vergadering is geweest waar ook de importeurs bij aanwezig waren. Eén van de agendapunten was de AutoRAI 2015."

Hij vervolgt: "Het is correct dat de AutoRAI-organisatie op basis van het resultaat van de vergadering een optie heeft genomen op ruimte in het RAI-hallencomplex voor een nader te benoemen periode in april 2015. Ook gaan we het concept verder uitwerken. Het is echter niet zo dat importeurs al concrete toezeggingen hebben gedaan voor deelname aan een eventuele AutoRAI 2015."