De productie van de SLS AMG is al bijna ten einde, maar Mercedes is al druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe, kleinere AMG. Deze AMG GT is nu overgestapt op de bekende zwart-witte camouflage zonder grote stukken plastic.

De dagen van de SLS AMG zijn geteld, maar dat betekent niet dat Porsche en Audi nu rustig achterover kunnen gaan zitten. Mercedes gaat namelijk met de AMG GT de aanval openen op de Audi R8 en de Porsche 911 Turbo. 

Wat er onder de kap komt te liggen, is nog niet helemaal zeker. Er is grote kans dat de nieuwe, kleinere AMG-motor de basismotor wordt. Die 4,0-liter V8 met twee turbo's komt ook in de nieuwe C 63 AMG te liggen en levert zo'n 450 pk.

Waarschijnlijk komt de AMG GT ook met een grotere motor, dat zou dan de 5,5-liter V8 biturbo kunnen zijn uit de huidige 63 AMG-modellen. Het vermogen voor de AMG GT zou kunnen uitkomen op 557 of 585 pk. Dat is namelijk het vermogen van het blok in de E 63 AMG en de E 63 AMG S.

De introductie van de Mercedes AMG GT laat nog wel even op zich wachten. De auto komt op z'n vroegst eind 2014, maar het zou ook 2015 kunnen worden.

Bekijk de nieuwe spionagefoto's van de Mercedes-Benz AMG GT