AMSTERDAM - De jaarwisseling komt al rap naderbij en dus zijn diverse importeurs druk bezig om hun auto's CO2-technisch bij te schaven om aan de juiste kant van de bijtellingsgrenzen terecht te komen. Het is Skoda gelukt om ook de Octavia Combi Greenline geschikt te maken voor 14 procent bijtelling in 2014.

Eerder werd al bekend dat de Skoda Octavia hatchback Greenline volgend jaar aan de eisen voor 14% bijtelling voldoet. Zojuist heeft de importeur bekendgemaakt dat ook de Combi-versie een CO2-uitstoot van 85 g/km heeft, precies genoeg voor de in leaseland zo ongeveer heilige 14 procent bijtelling in 2014.

De vanafprijs is 25.650 euro. De Businessline-uitvoering mag mee vanaf 27.150 euro. Die heeft een meeruitrusting die onder meer bestaat uit onder andere touchscreen navigatie Amundsen, Bluetooth carkit, parkeersensoren en lichtmetalen wielen. 

In 2014 is er zoals het er nu naar uitziet slechts een select groepje C-segment stationwagons met 14 procent bijtelling. Het gaat om de Seat Leon ST 1.6 TDI Ecomotive, de Toyota Auris Touring Sports Hybrid en dus deze Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenline.

In het B-segment is er zelfs maar één dieselende stationcar met 14 procent bijtelling in 2014: de Clio dCi 90. In het D-segment is er de V60 Plug-in Hybrid, die vanaf 1 januari zelfs slechts 7 procent bijtelling vereist.

Bekijk foto's van de Skoda Octavia Combi Greenline in groot formaat