Infiniti, de luxedivisie van Nissan, heeft het moeilijk op de Europese markt. De nieuwe Q50 moet de verkopen een flinke impuls gaan geven.

Het gebrek aan succes van Infiniti in Europa is op het eerste gezicht best vreemd, want in Amerika verkopen de auto's van het merk wel goed. Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Europeanen in het premiumsegment eigenlijk alleen auto's van Europese merken willen rijden. Dat zijn vooral Volvo, Audi, BMW en Mercedes-Benz.

De nieuwe Infiniti Q50 moet het gaan opnemen tegen auto's als de BMW 3-serie, Volvo S60, Audi A4 en Mercedes C-klasse. Van die laatste twee auto's komt in 2014 een nieuwe generatie op de markt.

Een belangrijk aspect van de Q50 is de Drive-By-Wire-besturing, waarbij het werk van de traditionele stuurstang wordt overgenomen door drie elektromotoren. Dit systeem heeft als voordeel dat het brandstof bespaart ten opzichte van conventionele stuursystemen.

Voor de Nederlandse markt wordt de Q50 2.2d de belangrijkste versie. Die is namelijk in 2014 zeer waarschijnlijk met 20 procent bijtelling te rijden.

Lees een eerste rijervaring en bekijk foto's van de Infiniti Q50 in groot formaat