De eerste foto's van het volledige exterieur van de nieuwe Mercedes C-klasse zijn op internet beland.

De hier afgebeelde foto is een van de zeven afbeeldingen die verschenen op de Braziliaanse site Diariomotors. Ook zijn er foto's van het volledige exterieur. We zien een auto die qua profiel veel weg heeft van de CLA. Dat is niet geheel toevallig: Mercedes-Benz wil met de nieuwe generatie namelijk een jongere doelgroep aanspreken.

De nieuwe C-klasse maakt op drie gebieden grote stappen: het interieur, de constructie en de veiligheidsvoorzieningen.

Het interieur wordt een stuk sportiever en Mercedes-Benz is vooral trots op de materialen en de afwerkingskwaliteit, die 'een klasse hoger' ligt dan bij de concurrentie, aldus de ingenieurs. In de middenconsole is er een soort muis met touchpad, boven de middenconsole is er een informatiescherm zoals we dat ook bij de CLA zien.

Lichter en zuiniger

Ook de constructie is een stuk geavanceerder geworden. De aluminiumhybride body is 70 kg lichter dan nu. Mercedes-Benz gebruikt 48 procent aluminium en 12 procent staal van hoge kwaliteit. In de huidige C-klasse is dit 9 procent aluminium en 6 procent staal van hoge kwaliteit.

De lichtere body helpt bij het bewerkstelligen van een lager verbruik. Ook verbeterde motoren helpen daarbij. Zelfs de AMG-versie gaat op dat gebied voor de bijl. De 6,2-liter V8 maakt plaats voor een nieuw blok, niet de bekende 5,5-liter V8 met twee turbo's maar een zuiniger blok. Volgens de geruchtenmolen gaat het om een 4,0-liter V8 biturbo.

De C-klasse krijgt de beschikking over veel veiligheidssystemen uit de S-klasse. Het gaat om onder meer BAS Plus, Pre-safe, de tweede generatie Attention Assist.

De nieuwe C-klasse debuteert in januari op de NAIAS in Detroit. In de eerste helft van 2014 komt de auto op de markt.

Bekijk zeven foto's (inclusief de volledige buitenkant) van de Mercedes-Benz C-klasse in groot formaat