De lange versie van de Range Rover, de Long Wheel Base (LWB), is gearriveerd. Volgens Land Rover is het topmodel nu een nog beter alternatief voor grote en luxe sedans.

We zagen de Range Rover Long Wheel Base eerder al gecamoufleerd voorbijkomen. Een echte verrassing is de auto dan ook niet. Maar wat we nog niet wisten, is hoeveel langer dit model precies is: 140 mm.

De afstand komt volledig ten goede aan de beenruimte van de achterpassagiers, die bovendien verwend worden met een standaard glazen panoramadak, rolgordijntjes, en de mogelijkheid de passagiersstoel elektrisch naar voren te schuiven voor maximale beenruimte. 

Met het optionele 'Executive Class Seating' wordt de acherbank omgetoverd in twee uitgebreid verstelbare zitplaatsen die het directielimo-gevoel compleet maken.  

Wie moeite heeft het lengteverschil aan de buitenkant te spotten, wordt geholpen door een 'L'-badge in de lijsten op de portieren. De Range Rover LWB is er als zowel in Range Rover Vogue- als Range Rover Autobiography-uitvoering, en in combinatie met alle motoren; de TDV6, SDV8 en V8 Supercharged.

Ook de recent geïntroduceerde Hybrid komt er 'in het lang', maar daarvoor moeten we nog geduld hebben tot later in 2014. De overige uitvoeringen worden in november vrijwel gelijktijdig gepresenteerd op de LA Auto Show en de Guangzhou Auto Show, de eerste afleveringen vinden in maart plaats.   

Bekijk foto's van de Land Rover Range Rover in groot formaat