Naast de Defender is de Lada Niva wellicht de meest primitieve en tegelijk sympathieke die je heden ten dagen nog nieuw in de showrooms kunt vinden. 

Helaas niet meer bij ons, en ook Duitsland heeft afscheid moeten nemen van de alles trotserende Rus. Dat laatste lijkt nu verleden tijd.

De Niva is al enige jaren druk bezig met het opbouwen van een cultstatus. De Niva, in sommige markten als Taiga te koop, is bij ons niet meer nieuw te koop.

In Duitsland kon je hem nog langer aanschaffen, maar ook dat behoort alweer even tot het verleden. Goed nieuws voor de Lada-adepten, de Duitse Lada-importeur heeft een omweg gevonden om z'n trouwe schare fans toch aan zo'n robuuste Rus te helpen.

Importeur

Door de Russische fabriek in Togliatti zelf opdracht te geven tot het bouwen van Niva's komt de importeur als kleine producent in de boeken te staan. Slimme administratie maakt het mogelijk om de Niva op de markt te brengen en zo de Europese uitstoot- en veiligheidsnormen te omzeilen. 

De Niva gaat in Duitsland 10.990 euro kosten. In Nederland krijg je een nieuwe Niva niet meer op kenteken, mogelijkerwijs is-ie nu in Duitsland eerst op kenteken te zetten. Vervolgens zou-ie geïmporteerd kunnen worden. Of de Nederlandse importeur deze mogelijkheid aangrijpt om de onverwoestbare vierwielaandrijver ook hier weer aan te bieden, is nog niet bekend. We zijn nog in afwachting van een reactie van Lada Nederland.

Bekijk foto's van de Lada Niva in groot formaat