De Mercedes GLA verschijnt binnenkort in de showroom, en om zo veel mogelijk mensen naar die plek te krijgen komt Mercedes met een introductieversie: de Edition 1.

De Edition 1 is gebaseerd op het uitrustingsniveau Urban, die zich door onder ander bodembescherming en dakrails onderscheidt van de rest.

De Edition 1 heeft ook xenonverlichting, zwarte AMG-velgen in de maat 19 inch, een zwarte lamel in de grille, zwarte buitenspiegels, zwarte sierlijsten en donker getinte achterramen. De Mercedes GLA Edition 1 komt er alleen in twee tinten grijs, wit of bruin.

Ook aan de binnenzijde is de Edition 1 zeer uitgebreid aangekleed met allerlei aluminium- en RVS-onderdelen, speciale stoelen, leren bekleding in de kleur ‘nootbruin’ en een licht- en zichtpakket.

Prijzen

De GLA staat vanaf november in de showroom, de Edition 1 zal alleen het eerste jaar leverbaar zijn. Prijzen van het model, en dus ook van het feestpakket, zijn nog niet bekend. Van de CLA was er ook een Edition 1: bij die auto kostte de uitvoering zo'n 6.500 euro meer dan de basisversie.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz GLA-klasse in groot formaat