Vandaag introduceert Peugeot de 308 bij de dealers. In het voorjaar van 2014 komt echter de belangrijkste versie voor de leasemarkt, de 1.6 e-HDi met 14 procent bijtelling.

Peugeot kondigde de introductie van de 1.6 e-HDi 120 pk in het gamma van de 308 al in een vroeg stadium aan. Zeker voor de Nederlandse markt een slimme zet, want door een CO2-uitstoot van 85 g/km voldoet deze Euro6-diesel ook in 2014 aan de eisen voor 14% bijtelling.

De importeur meldde vandaag aan AutoWeek dat de productie van deze fiscaal aantrekkelijke versie start in het voorjaar van 2014, een precieze datum is nog niet bekend. De prijzen zijn al wel officieel.

Ook GTI en R

Vanaf 1 januari worden de eisen voor 14 procent bijtelling strenger. Er zijn dan flink minder auto's in de compacte middenklasse (het segment van de 308) die in aanmerking komen voor dit voor leaserijders gunstige tarief.

Peugeot kan nog geen introductiedata voor de snelle  GTI- en de R-versies noemen. We hebben echter al wel een prototype van de Peugeot 308 GTI zien rijden en de R-versie werd volgens de importeur 'super positief' op de IAA van dit jaar ontvangen. Dus op termijn komt er ook een 308 R, maar die komt waarschijnlijk pas na de GTI.

Lees meer over de introductie van de Peugeot 308 SW stationwagon en bekijk foto's van de auto in groot formaat