Hyundai heeft de nieuwe Genesis onthuld.

De laatste keer dat we de Hyundai Genesis tegenkwamen, was bij een 'Tankstelle' langs de A61 in Duitsland. Vandaag komt Hyundai met het officiële fabrieksmateriaal naar buiten, de auto werd gepresenteerd tijdens een media-evenement bij Hyundai's R&D-centrum in Zuid Korea.

Hyundai roept in het persbericht dat het vier jaar aan de nieuwe Genesis heeft gewerkt en dat de auto een 'best in class' chassis heeft, evenals 'cutting edge safety' en 'premium European brands' rijeigenschappen. Advanced Traction Cornering Control (ATCC) zorgt voor beter bochtgedrag en sturen gaat volgens Hyundai nog preciezer dankzij R-MDPS elektrische stuurbekrachtiging. 

Achterwielaandrijving

Ook wordt nog even vermeld dat de auto getest is op de Nordschleife. De Genesis sedan is net als zijn coupébroer in principe een achterwielaandrijver maar wie meer tractie wil, kan kiezen voor het HTRAC 4WD-ststeem   

Het design is de volgende stap in Hyundai's 'fluidic sculpture' ontwerptaal, inclusief prominente hexagonale grille. Aan boord wordt het de bestuurder gemakkelijker gemaakt met HMI (Human Machine Interface) voor een intuïtievere bediening.

De thuismarkt is eind dit jaar als eerste aan de beurt, de nieuwe Genesis komt volgend jaar ook in de rest van de wereld op de markt. In Nederland gaan we de grote sedan niet zien in de showroom, de importeur heeft aangegeven dat er voorlopig geen nieuwe D- of E-segmenter op de planning staat.

Bekijk foto's van de nieuwe Hyundai Genesis in groot formaat