Honda toont op de Tokio Motor Show de S660 Concept, een auto die vooruitblikt naar de eventuele herintroductie van de fameuze Beat.

De eerste foto's zijn inmiddels op het internet beland. Het lijnenspel van de witte concept-car grijpt inderdaad onmiskenbaar terug op de Beat. Het origineel was ook een roadstertje, dat van 1991 tot en met 1996 werd gebouwd.

De naam 'S660' verwijst naar de cilinderinhoud van de concept-car: 660 cc. Die waarde is niet voor niets gekozen: zodoende krijgt de te verwachten productieversie talrijke belastingvoordelen in Japan. Dat is vooralsnog dan ook de enige markt waar Honda de auto wil voeren.

De S660 Concept laat meteen ook de nieuwe Honda-designtaal zien: de Solid Wing Face look, waarbij de koplampen in de grille overlopen. Het interieur heeft trekken van dat van de nieuwe Jazz.

Honda neemt nog een belangrijke auto mee naar de thuiswedstrijd in Tokio, namelijk de productieversie van de Urban SUV Concept, die op de NAIAS in Detroit debuteerde. Deze compacte cross-over moet het gaan opnemen tegen auto's als de Renault Captur en Peugeot 2008.

Bekijk foto's van de Honda S660 Concept in groot formaat